Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 
..

 

Ο Αναπληρωτής Υπουργός ΠΕΚΑ κ. Νίκος Σηφουνάκης μετά την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας για μακρόχρονη μίσθωση της Μαρίνας Μυτιλήνης και την κατοχύρωσή της στην πλειοδότρια εταιρεία, που συμμετείχε στον διαγωνισμό, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Tο 1995 δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης απόφασή μου (ως Υπουργού Τουρισμού) για την χωροθέτηση της Μαρίνας Μυτιλήνης. Ακολούθως εντάχθηκε η κατασκευή της στο Β’ και Γ΄ Κ.Π.Σ. και το 2004 είχε ολοκληρωθεί το μεγάλο έργο. Χρειάσθηκε να φτάσουμε στο 2012 για να ανατεθεί η πλήρης λειτουργία της με μακρόχρονη μίσθωση, σύμφωνα και με τους Ευρωπαϊκούς κανονισμούς.

Οι προσπάθειες μετά το 2009 στόχευαν στο να λειτουργήσει προσωρινά από τον ΕΟΤ και να τρέξει ταυτόχρονα ο οριστικός διαγωνισμός, κάτι που πετύχαμε.

Μια προσπάθεια σχεδόν 18 χρόνων τελειώνει και μια νέα αρχίζει.

Από δω και πέρα ένα μπορώ να πω: το μεγάλο αυτό έργο στο εξής θα προσφέρει στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της Μυτιλήνης και της Λέσβου γενικότερα.

Αποδέχθηκα τη σκέψη του αρμόδιου Υφυπουργού κυρίου Π. Αλεβιζάτου να παραβρίσκομαι την ημέρα της υπογραφής της σύμβασης και τον παρεκάλεσα όπως αυτό γίνει στη Μυτιλήνη».